10 Perkara yang Saya Suka – Gaya Bilik Tidur Mampu Milik

Musim luruh hampir tiba. Saya dapat merasakannya di udara, dan hari-hari semakin singkat. Saya harus mengatakan ini adalah masa yang paling saya gemari sepanjang tahun. Kanak-kanak kembali ke sekolah, dan semua orang kembali ke rutin ‘jatuh’ mereka.

Saya sangat seronok berkongsi dengan anda beberapa perkara yang saya beli-belah melalui internet beberapa siaran yang lalu sehingga saya ingin berkongsi beberapa perkara yang saya beli untuk kemas kini bilik tidur saya. Jadi saya fikir saya akan berkongsi 10 perkara yang saya suka, dan membeli untuk kemas kini bilik tidur mampu milik saya, atau ubah suai. Apa sahaja yang anda mahu panggil.

Penafian Ahli Gabungan: Beberapa catatan blog di tapak saya akan membenarkan anda membeli produk dan perkhidmatan yang berbeza dalam talian yang disediakan oleh peniaga lain, dan bukan saya sendiri. Beberapa pautan yang saya siarkan di tapak saya ialah “pautan gabungan.” Ini bermakna jika anda mengklik pada pautan dan membeli item tersebut, saya mungkin menerima komisen ahli gabungan.* Saya adalah peserta dalam Program Amazon Services LLC Associates, program pengiklanan ahli gabungan yang direka untuk menyediakan cara untuk saya memperoleh komisen dengan memautkan ke Amazon.com dan tapak gabungan. *Didedahkan menurut 16 CFR Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan, Bahagian 255: “Panduan Mengenai Penggunaan Pengesahan dan Testimoni dalam Pengiklanan.”

10 Perkara yang Saya Suka – Gaya Bilik Tidur Mampu Milik

Pertama, saya ingin membawa anda kembali ke rupa bilik tidur kami dahulu….

pembersihan selepas Krismas

Wah, besarnya katil! Saya tidak terlalu memikirkannya anda tahu? Semua perabotnya sangat besar. Dan gelap! Perabot benar-benar mengatasi bilik dan menjadikannya kelihatan kecil, dan menambah faktor kegelapan. Ia kelihatan seperti gua dari gambar! Jadi perkara pertama yang kami lakukan ialah mendapatkan katil baru. Dan sudah tiba masanya. Kami mempunyai katil ini hampir sepanjang kami menjadi pasangan. Dan itu adalah masa yang lama!

Kami membeli katil ini kira-kira 6 bulan yang lalu, dan saya sangat SUKA. Bukan sahaja cantik, tetapi ia juga mempunyai simpanan di kaki katil. Hampir seperti dada terbina dalam. Kabinet penyimpanan menyimpan bantal tambahan, selimut, dan apa sahaja yang kita ada yang perlu disimpan.

Ya, ia masih katil besar. Tetapi saya suka mempunyai katil bersaiz king. Senang untuk berpelukan, tetapi pada masa yang sama, ia juga bagus untuk mempunyai ruang tambahan semasa tidur. Saya rasa ruang penyimpanan di hujung katil adalah bahagian katil kegemaran saya. Anda tidak boleh mempunyai storan yang mencukupi bukan?

Saya sentiasa mencari cadar yang selesa. Tetapi mereka perlu teguh juga, saya mahu mereka bertahan. Dan saya sedang mencari di Amazon untuk set helaian berkualiti tinggi baharu, dan saya menjumpainya Lembaran Buluh. Dan mereka cantik. Super lembut, dan sutera. Untuk malam yang lebih panas ia sesuai untuk memastikan anda sejuk, namun selesa. Cadar diperbuat daripada 100% viscose yang berasal daripada buluh, yang saya tidak faham istilah itu. Tetapi saya faham lembut. Dan itulah sebenarnya helaian ini! Sangat lembut!

Saya suka a cadar katil yang sampai ke lantai. Tidak perlu skirt katil dengan hamparan ini. Saya sukakannya. Semuanya adalah satu bahagian, dan ia adalah berat yang sempurna untuk 3 musim dalam setahun. Kemudian, apabila ia semakin sejuk dan kaki saya semakin sejuk, saya boleh meletakkan selimut tambahan di kaki katil. Tetapi buat masa ini, semasa panas, ini adalah sarung katil yang indah.

Warna adalah benar kepada apa yang diwakili dalam iklan juga. Dan terdapat corak sejuk di bahagian atas dengan sedikit isian tambahan – tetapi ia tidak berat. Dan set itu juga termasuk sepasang sarung bantal yang sepadan juga. Ini adalah cadar yang bagus, dan ia juga boleh dibasuh dengan mesin!

10 Perkara yang Saya Suka – Gaya Bilik Tidur Mampu Milik

Dengan katil, cadar dan cadar, kemas kini bilik tidur mampu milik saya boleh lengkap pada ketika ini. Tetapi ada beberapa perkara lagi untuk dikongsi dengan anda.

Sudah lewat untuk memasang telefon anda untuk mengecas. Kini mereka mempunyai pad pengecas yang sangat mewah dan berpatutan untuk telefon ini. Bercakap tentang kemudahan penggunaan dan faktor kemudahan! Saya suka mempunyai a pad pengecasan sebelah katil saya.

Perasan tak placemat dalam gambar sebelum ni? Ya – Saya membawa alas letak ke dalam bilik tidur saya. Saya tahu, itu bukan cara ia biasanya digunakan. Tetapi mereka bekerja! Dan mereka kelihatan sangat cantik di atas meja malam. Mereka juga menawarkan sedikit perlindungan, dan tempat yang bagus untuk meletakkan segelas air, jadi saya tidak perlu risau tentang cincin dari kaca.

The alas letak datang dalam satu set 4 , dan juga termasuk satu set coaster yang sepadan. Dan jika kelabu bukan warna anda, mereka juga mempunyai warna lain! Ini adalah set alas letak yang hebat dan berpatutan. Mereka juga mudah dibersihkan!

Ini adalah setakat ini pembersih kaca terbaik saya dah guna. Ia juga bebas ammonia, yang merupakan perkara yang baik jika anda mempunyai tingkap yang mewah. Jika anda benar-benar mahukan tingkap bebas coretan, dan cermin ini adalah pembersih kaca untuk dibeli. Kadang-kadang sukar untuk mencari secara tempatan. Jadi saya beli dari Amazon. Saya biasanya boleh membeli 2 pek semburan dengan harga kurang daripada $10. Dan ia dibuat di Amerika Syarikat, jadi itu membuatkan saya gembira juga.

Apabila saya membeli lampu bola kristal saya, lama dahulu, ia sangat mahal. Tetapi sekarang kerana ia lebih popular, anda boleh menemuinya dengan harga yang jauh lebih rendah daripada yang saya bayar untuk saya. Macam ni set 2 lampuhanya lebih $100! Saya membayar lebih daripada itu untuk SATU lampu saya, dan itu tidak termasuk tudung lampu. Saya terpaksa mencarinya sendiri. Adakah anda tahu betapa sukarnya itu? Bagi seseorang yang dicabar dengan reka bentuk, dan kemudian saya perlu melengkapkan penampilan dengan mencari tudung lampu? Syukurlah Amazon mempunyai banyak pilihan pencahayaan yang berpatutan. Dan semasa saya bercakap tentang pencahayaan, saya ada satu lagi perkara untuk dikongsi…

Saya tahu, mentol bukan sesuatu yang anda fikirkan. Tetapi otak saya, baik saya berfikir tentang mentol. Dan satu perkara yang saya pelajari ialah saya lebih suka mentol putih yang sejuk. Putih lembut, dan mentol siang terlalu panas untuk saya. Saya lebih suka pencahayaan yang sejuk. Secara literal. Dan ini mentol lampu adalah menakjubkan! Ia adalah mentol LED, jadi ia tahan lebih lama dan menggunakan kurang elektrik. Mereka juga datang dalam 6 pek, dan kosnya lebih murah daripada membelinya secara tempatan. Saya telah mendapat hasil yang sangat baik dengan mentol ini, itulah sebabnya saya terus membelinya.

Dan semasa saya melihat melalui Amazon, saya mendapati ini arca. Ia sangat cantik! Ia diperbuat daripada batu sabun. Setiap arca diukir tangan daripada sekeping batu sabun Kisii, hanya terdapat di perbukitan di barat daya Kenya. Betapa hebatnya itu? Mereka mencipta arca yang indah ini. Saya rasa ini akan menjadi karya aksen seni yang hebat untuk bilik tidur kami.

Perkara terakhir yang perlu saya lakukan untuk benar-benar mengemas kini bilik tidur ibu kami adalah untuk mendapatkan yang baru kipas siling. Yang sekarang kami mula bising kerana kami menggunakannya secara berterusan. Dan kipas siling tidak murah lagi. Tetapi terdapat juga lebih banyak pilihan moden. Dan saya menemui yang ini, dan sangat berminat.

Ini adalah satu 20″ kipas siling lekap siram dan ia lebih murah daripada membeli satu di dalam negara. Lekapan ini juga mempunyai 3 warna boleh laras – cahaya hangat, cahaya neutral dan cahaya putih. Dan terdapat tiga kelajuan kipas, rendah/sederhana/tinggi. Warna dan kelajuan terang boleh dilaraskan dengan alat kawalan jauh pegang tangan atau APP yang anda letakkan pada telefon anda. Betapa hebatnya ini? Secara harfiah! Ini adalah sesuatu yang saya sudah ada dalam troli beli-belah Amazon saya, dan akan dibeli pada sesi beli-belah saya yang seterusnya.

10 Perkara yang Saya Suka – Gaya Bilik Tidur Mampu Milik

Jadi ini adalah 10 perkara yang saya sangat suka semasa saya bekerja pada penggayaan, atau mengubah gaya bilik tidur kami. Pengubahsuaian hampir selesai, dengan hanya beberapa pembelian lagi untuk pergi. Bagi saya sendiri, menyegarkan bilik tidur kami adalah sesuatu yang saya sangat suka lakukan. Dan kemudian selepas 10 tahun atau lebih, saya mendapati sudah tiba masanya untuk melakukannya sekali lagi.

Tetapi buat masa ini, ini akan menjadi sempurna apabila kami beralih dari satu musim ke musim yang lain. Dan saya perlu berkongsi beberapa foto di Instagram saya apabila saya mendapat beberapa item terakhir. Jadi, jika anda boleh minta maaf, saya akan berehat di atas katil saya sekarang, dan mengambil bilik tidur saya yang dikemas kini!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *