10 Percutian Memancing Hebat untuk Pasangan Mencintai Lautan

Apabila anda berkongsi minat untuk aktiviti luar dengan orang kegemaran anda, percutian memancing boleh menjadi salah satu cara terbaik untuk menyambung semula sambil mencipta kenangan baharu bersama. Anda boleh mendapatkan pakej percutian memancing yang memenuhi semua peringkat pengalaman di beberapa destinasi di seluruh AS dan seterusnya. Lihat sepuluh percutian memancing yang hebat ini untuk pasangan.

1. Outer Banks, North Carolina

Menginap di inap-sarapan tepi lautan yang menawan atau rumah penginapan tepi pantai yang menarik di Pulau Hatteras untuk melihat sebab pasangan jatuh cinta dengan percintaan Outer Banks. Cuba meluncur dan memancing bersama-sama untuk ikan trout menggelepar dan berbintik-bintik, atau tingkatkan tahap pengembaraan dengan menempah perjalanan laut dalam untuk menangkap tuna dan ikan raja.

2. San Diego, California

Peluang memancing sukan yang hebat, restoran yang dinilai tinggi dan iklim sederhana sepanjang tahun menjadikan San Diego kegemaran percutian untuk pasangan memancing. Perairan luar pesisir Pantai Pasifik boleh bermakna hari spesies pendaratan seperti tuna sirip kuning, tuna sirip biru, ekor kuning, mahi mahi dan marlin. Perjalanan ke pantai biasanya mengkhusus dalam bass belacu, halibut, rockfish, kepala biri-biri, croaker dan corbina.

3. Pulau Pine, Florida

Apabila bercakap tentang percutian memancing untuk pasangan, sukar untuk mencari pengalaman pedalaman yang lebih baik daripada perairan Pine Island Sound di Florida Barat Daya. Menginap di rumah persinggahan tepi pantai yang bersejarah di Bokeelia atau sewaan percutian di Matlacha, dan rancang pasangan memancing ringan atau memancing untuk memancing snook, tarpon atau ikan merah.

4. Islamorada, Florida Keys

Daripada pusat peranginan memancing mewah hingga rumah penginapan pulau yang selesa, destinasi percutian Upper Keys ini sesuai untuk pasangan memancing di pantai atau laut dalam. Campurkan pengalaman anda antara memancing snook dan tarpon dari flat Florida Bay atau pergi ke luar pesisir bersama-sama untuk mencari mahi dan sailfish.

5. Cape Cod, Massachusetts

Cari kotej tepi laut berhampiran Martha’s Vineyard atau Nantucket dan rancang untuk menghabiskan percutian pasangan anda memancing gaya Pantai Timur. Anda boleh menempah piagam peribadi untuk mengejar bass belang, bluefish, codfish, haddock, fluke atau tautog. Kemudian, selepas seharian di atas air, berehat bersama sambil menikmati makan malam udang galah New England.

6. Pulau Wilmington, Georgia

Rancang pengembaraan memancing di pantai pasangan berhampiran Wassaw Sound untuk ikan merah, menggelepar dan trout berbintik atau kunjungi selepas pertengahan April apabila cobia, ikan tenggiri dan ikan biru berhijrah melalui perairan di luar Pulau Wilmington. Taman Negeri Pulau Skidaway yang berdekatan, di luar Savannah, adalah perkara yang mesti dilakukan untuk pasangan yang gemar menyaksikan hidupan liar tempatan seperti rusa, kuntul dan ketam biola.

7. Oahu, Hawaii

Selain pantai romantik, seperti Pantai Lanikai dan Pantai Sunset, Oahu terkenal dengan beberapa pengalaman memancing laut dalam yang terbaik di dunia. Cari pakej percutian memancing yang termasuk trolling air biru untuk permainan besar seperti marlin, wahoo dan tuna.

8. Semenanjung Osa, Costa Rica

Ketahui makna “Pura Vida” atau kehidupan sederhana secara langsung semasa melawat semenanjung paling selatan Costa Rica. Bagi pasangan yang berminat dengan idea memancing dan pengembaraan eko, tiada tempat yang lebih baik untuk merancang percutian. Daripada memancing di pantai untuk ikan ayam jantan, ikan cubera dan ikan bawal Afrika hingga memancing terbang di luar pesisir untuk ikan layar, anda berdua boleh meningkatkan kemahiran memancing anda ke tahap yang lebih tinggi.

9. Pulau Panjang, Bahamas

Terkenal dengan perairan yang penuh dengan kumpulan bonefish, tuna, wahoo dan billfish, Long Island sinonim dengan memancing air masin bertaraf dunia. Upah pemandu untuk membawa anda dan rakan anda ke semua tempat terbaik berdasarkan masa lawatan anda.

10. Providenciales, Turks dan Caicos

Dikenali secara tempatan sebagai Provo, pulau terbesar di Turks dan Caicos adalah persekitaran yang sempurna untuk memancing sukan berpasangan. Disebabkan oleh topografi dataran tinggi marin, memancing di laut dalam hanya dengan menaiki bot yang singkat, manakala Caicos Banks yang cetek dan berwarna biru kehijauan sesuai untuk memancing tulang dan terumbu penghalang yang luas untuk memancing dasar.

Antara percutian memancing berikut, yang manakah paling sesuai untuk anda dan separuh masa memancing anda yang lebih baik? Semak keperluan lesen memancing dan mulakan perancangan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *