10 Item Peralatan Memancing Ais Paling Penting

Bersiap sedia untuk memancing ais musim sejuk boleh menjadi sangat menggembirakan. Sama ada ini kali pertama anda keluar, atau anda pernah menggerudi lubang sebelum ini, anda perlu dilengkapi dengan beberapa keperluan untuk ikan ais secara produktif. Berikut adalah 10 peralatan memancing ais yang paling penting yang saya cadangkan kepada semua pemancing ais.

1. Kit Memancing Ais Tackle yang Disesuaikan

A pakej peralatan memancing ais yang komprehensif untuk memancing walleye, hinggap, panfish, pike dan trout. Kit ini mengekalkan pelbagai jenis jig pancing ais, gewang, plastik lembut dan tackle terminal. Ia termasuk buku 26 muka surat tentang cara membuat ais ikan.

2. Kombo Memancing Ais Tackle Tersuai

A joran dan kekili ais pelbagai spesies direka untuk memancing walleye, hinggap, panfish dan trout. Rod kuasa sederhana ringan 28 inci dengan hujung tindakan pantas membolehkan anda memancing apa sahaja di bawah ais. Ia termasuk buku 14 halaman mengenai memancing ais.

3. Gerimit Ais

Gerimit ais ialah alat yang digunakan untuk menggerudi lubang pada ais antara diameter 6 dan 10 inci. Jika anda pertama kali memancing ais, saya cadangkan gerimit tangan 6 inci. Untuk pemancing yang mahir, saya mengesyorkan auger kuasa 8 hingga 10 inci untuk mobiliti dan keselesaan mereka.

4. Scoop Ais

Senduk logam atau plastik yang digunakan untuk mencedok lumpur ais yang tertinggal daripada menggerudi lubang anda. Anda mesti mengeluarkan lumpur dari lubang anda untuk menjatuhkan gewang anda ke bawah dan mendaratkan ikan melalui lubang anda.

5. Tempat perlindungan

Tempat perlindungan memancing ais membolehkan anda memancing lebih lama dengan melindungi anda daripada unsur-unsur. Tempat perlindungan sangat penting untuk memancing pada waktu malam kerana suhu sering turun di bawah sifar. Tempat perlindungan mudah alih dalam gaya pop timbul atau flip-over adalah pilihan yang mudah.

6. Pemanas Mudah Alih

Pemanas bahan api propana menjana kehangatan dan membolehkan anda memancing dengan lebih selesa di tempat perlindungan anda. Walau bagaimanapun, pemanas mudah alih tidak akan berfungsi di luar tempat perlindungan jadi hanya beli satu jika anda memiliki tempat perlindungan.

7. Baldi

Semua pemancing ais yang berpengalaman menggunakan baldi. Simpan semua peralatan memancing ais dan umpan anda dalam baldi bertutup penutup. Ia juga berfungsi sebagai najis!

8. Kereta luncur

Kereta luncur digunakan untuk mengangkut baldi, tiang pancing ais, tempat perlindungan dan gerimit anda dalam jarak yang jauh. Saya mengesyorkan kereta luncur untuk perjalanan lebih jauh daripada 100 ela.

9. Bibs Memancing Ais

Seluar salji dengan tali bahu dan lutut empuk membolehkan anda memancing banyak lubang tanpa basah atau sejuk. Cari bib kalis air yang menampilkan teknologi terapung.

10. But Musim Sejuk Kalis Air

Menggerudi lubang di dalam ais boleh memercikkan lumpur dan air ke kaki anda. But kalis air membantu anda sentiasa hangat dan kering dengan melindungi daripada percikan yang tidak dapat dielakkan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *