10 Idea Hadiah Percutian Berguna untuk Pemancing dan Bot

Pemancing dan pemancing baharu telah naik ke air dalam jumlah yang lebih tinggi tahun ini kerana perasaan menenangkan yang diberikan oleh bot dan memancing pada masa yang tidak menentu. Malah, menurut Persatuan Pengilang Marin Kebangsaan, 70% peniaga bot telah menyaksikan peningkatan jualan akibat daripada penjarakan sosial dan wabak itu. Peningkatan dalam perahu dan pemancing ini bermakna anda berkemungkinan mencari beberapa lagi idea hadiah percutian daripada yang anda ada pada masa lalu.

Tidak pasti hadiah mana yang terbaik untuk pemancing dan bot baru? Jangan risau, panduan hadiah percutian yang sihat ini untuk pencinta air dalam hidup anda akan membantu.

  1. Memancing lalat dan pelajaran membuang lalat. Beli kotak lalat kecil, bersama-sama dengan beberapa lalat, dan kemudian beli sijil hadiah pelajaran lalat untuk pemancing dalam senarai anda yang telah bercakap tentang memancing lalat. Letakkan sijil hadiah dalam kotak lalat dengan lalat dan balut dengan berhati-hati.
  2. Buku memancing terbang. Buku adalah sumber yang hebat untuk pemancing lalat baharu. Sudah tentu, terdapat banyak tempat yang anda boleh pergi dalam talian untuk mendapatkan maklumat tentang memancing lalat, tetapi tiada apa-apa seperti bersantai di kerusi empuk dengan secawan koko panas sambil membaca tentang penetasan tempatan, sejarah memancing lalat atau corak yang paling sesuai sungai dan sungai gunung.
  3. Alat pancing. Terdapat beberapa jenis tackle dan gear yang sentiasa boleh digunakan oleh pemancing. Tali pancing, bahan perambut, cangkuk, gewang, pemotong tali dan tang ialah idea hadiah percutian yang hebat yang tidak akan dikembalikan. Jika anda tidak pasti garis berat atau cangkuk saiz mana yang hendak diperolehi, ambil gambar bahagian dalam kotak perkakas Santa, kemudian bawa foto itu ke kedai peralatan bersama anda.
  4. Pencari ikan. Anda boleh mendapatkan pencari ikan untuk bot kecil yang berharga sekitar $100. Malah, terdapat juga pencari ikan pegang tangan dan castable yang boleh membantu pemancing mencari ikan semasa memancing dari kayak atau pinggir pantai.
  5. Sijil hadiah untuk pancing dan kekili pancing. Melainkan anda pasti tentang teknik dan jenis memancing yang dilakukan oleh seseorang, ia boleh menjadi satu cabaran untuk memilih joran dan kekili yang terbaik sebagai hadiah. Sijil hadiah atau kad hadiah untuk kedai perkakas kegemaran mereka atau peruncit luar ialah cara yang lebih selamat untuk pergi.
  6. baucar hadiah lesen memancing. Sesetengah negeri, seperti Pennsylvania, membenarkan pemberi hadiah membeli baucar hadiah untuk orang lain yang boleh digunakan untuk kos lesen memancing atau keistimewaan dan permit yang berkaitan. Pastikan anda menyemak dengan agensi negeri individu anda untuk melihat sama ada pilihan ini ditawarkan.
  7. Botol air boleh guna semula keluli tahan karat. Sesiapa yang memancing, menaiki bot, mendaki, berbasikal atau melakukan perjalanan perkhemahan akan menghargai botol air keluli tahan karat yang boleh diguna semula. Bantu keluarga dan rakan-rakan mengurangkan jumlah plastik di laluan air kita dengan menghapuskan botol air plastik sekali guna.
  8. skala ikan digital. Anda boleh memastikan keluarga dan rakan anda jujur ​​tentang berat hasil tangkapan mereka dengan membelinya penimbang ikan digital. Tidak salah bagi seorang pemancing untuk mempunyai penimbang tambahan, sekiranya seseorang itu tersalah letak.
  9. Lepaskan bendera. Pemancing yang mementingkan pemuliharaan akan sangat menghargai pemberian sebungkus bendera pelepasan untuk spesies yang paling kerap mereka sasarkan. Mereka boleh menaikkan bendera di atas bot selepas hari yang berjaya di atas air, memberitahu pemancing dan bot lain tahu bahawa mereka sedang berlatih menangkap dan melepaskan. Walaupun bendera pelepasan pernah digunakan terutamanya oleh pemancing luar pesisir, pemancing dalam pantai kini mengibarkan bendera pelepasan juga.
  10. Suar pencari peribadi. Sama ada di tasik, menjelajah ke laut, atau mendaki jejak, suar pencari peribadi dengan ketepatan satelit dan ketahanan ketenteraan menjadikannya hadiah pintar dan praktikal untuk sesiapa sahaja yang menghabiskan masa di luar rumah.

Semoga panduan hadiah percutian yang sihat ini akan membantu anda mengurangkan masa membeli-belah anda – jadi anda juga boleh meluangkan lebih banyak masa untuk kekal aktif di luar rumah, sudah tentu!


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *