10 hadiah Krismas yang menyeronokkan yang boleh anda berikan musim ini

Mencari hadiah memancing Krismas yang semua orang inginkan dan perlukan tidak semestinya menjadi satu cabaran. Malah, sebenarnya sangat mudah untuk menjejaki barangan berkaitan pemancing yang boleh digunakan oleh hampir setiap nelayan.

Anda lebih baik jangan cemberut, lebih baik anda jangan menangis… senarai hadiah terbaik untuk nelayan dan nelayan wanita ini akan membantu anda membuat beberapa pilihan yang cepat dan bijak.

1. Kupon Lawatan Memancing

Hadiah memancing Krismas sehari di atas air mungkin lebih berharga daripada apa-apa di bawah pokok itu. Memandangkan jadual keluarga selalunya dipenuhi dengan janji temu dan komitmen, rancang perjalanan memancing khas yang boleh anda semua lakukan bersama. Selain itu, ini akan memberikan pemancing kegemaran anda sesuatu yang menyeronokkan untuk dinanti-nantikan sebaik sahaja kemeriahan cuti itu berlalu.

2. Topi Memancing

Walaupun pada hari mendung atau mendung, anda ingin membantu memastikan pemancing kegemaran anda dilindungi daripada sinaran UV dengan memastikan mereka mempunyai topi memancing yang baik. Itulah sebabnya topi telah lama menjadi salah satu hadiah memancing terbaik untuk nelayan dan nelayan. Cari topi yang akan membantu melindungi mata dan muka mereka daripada cahaya matahari yang berlebihan. Bergantung pada tempat mereka memancing, satu yang menawarkan perlindungan daripada nyamuk dan serangga lain akan dihargai juga.

3. Kotak tackle dengan cacing bergetah

Tahukah anda anda boleh menggunakan cacing bergetah sebagai umpan memancing? Ya, anda boleh menggunakan cacing bergetah sebagai umpan ikan. Ia mungkin terdengar pelik, tetapi ia berkesan. Ikan akan menyukai cacing bergetah yang berwarna-warni dan rasa ini. Anda boleh menemuinya di mana-mana kedai runcit dan boleh menjadi umpan yang menyeronokkan untuk digunakan semasa memancing bersama anak-anak.

4. Hiasan bertemakan memancing

Terdapat banyak bot perhiasan memancing Krismas yang menyeronokkan yang boleh anda temui dalam talian atau di kedai barangan sukan tempatan anda. Rakan memancing anda mungkin sudah mempunyai satu atau dua perhiasan yang mengingatkan mereka tentang hobi kegemaran mereka, tetapi nampaknya wajar untuk membantu dengan menambah sumbangan baharu pada koleksi mereka. Mulakan tradisi percutian memancing Krismas dengan memberikan perhiasan bertemakan memancing yang berbeza setiap tahun.

5. Termos dan Botol Tahan Karat

Bantu membalikkan pengumpulan botol air plastik di lautan dan laluan air kita. Galakkan nelayan dan wanita nelayan dalam hidup anda untuk membawa botol air keluli tahan karat yang boleh diguna semula pada setiap perjalanan memancing. Bukan sahaja anda membantu alam sekitar, anda juga memberikan hadiah memancing Krismas yang hebat kepada orang tersayang. Teruskan dan hadiahkan mereka satu atau dua untuk cuti tahun ini!

6. Sarung telefon kalis air

Sarung telefon kalis air sentiasa menjadi hadiah hebat untuk pemancing yang sepanjang hari di atas air menangkap ikan. Sarung telefon kalis air ini juga mempunyai panel solar yang boleh mereka gunakan untuk mengecas telefon mereka sekiranya mereka kehabisan bateri dan perlu menghubungi keluarga atau rakan mereka.

7. Memancing Kemudian

Tanglung akan menjadi hadiah hebat untuk pemancing yang suka menangkap ikan pada lewat petang. Tanglung ini bukan sahaja berguna untuk pemancing tetapi untuk semua orang yang suka aktiviti luar dan menikmati hari keluar di alam semula jadi bersama keluarga dan rakan mereka. Tanglung ini juga merupakan hadiah hebat untuk mereka yang suka pergi berkhemah dan mendaki.

8. Penyejuk pelbagai guna

Penyejuk pelbagai guna adalah hadiah hebat untuk mana-mana pemancing. Banyak penyejuk hari ini menawarkan ciri berbeza yang berguna jika anda menghabiskan sepanjang hari di luar rumah. Sesetengah penyejuk menyediakan ruang simpanan yang mencukupi untuk mengekalkan hasil tangkapan anda segar dan juga ruang untuk meletakkan peralatan memancing anda.

9. Beg Kering

Adakah anda pernah melihat rakan atau ahli keluarga anda memasukkan kunci dan dompet mereka ke dalam beg sandwic plastik sebelum keluar ke atas air? Beg sandwic adalah untuk sandwic! Salah satu hadiah Krismas memancing terbaik yang anda boleh dapatkan pemancing ialah beg kering. Kunci, dompet, kamera, telefon bimbit… ini semua adalah barang yang kekal selamat dan kering apabila diletakkan di dalam beg kering bertutup.

10. Cangkuk Bulatan

Mata kail bulatan adalah antara hadiah terbaik untuk nelayan dan nelayan yang memancing dengan umpan hidup. Mata kail bukan sahaja boleh digunakan oleh pemancing, tetapi penggunaan mata kail bulatan khususnya akan menghasilkan kadar kemandirian yang lebih tinggi apabila mengamalkan tangkapan dan pelepasan yang betul.

Adakah anda pernah melihat rakan atau ahli keluarga anda memasukkan kunci dan dompet mereka ke dalam beg sandwic plastik sebelum keluar ke atas air? Beg sandwic adalah untuk sandwic! Salah satu hadiah Krismas memancing terbaik yang anda boleh dapatkan pemancing ialah beg kering. Kunci, dompet, kamera, telefon bimbit… ini semua adalah barangan yang kekal selamat dan kering apabila diletakkan di dalam beg kering bertutup.

Adakah anda mempunyai pemancing lain dalam senarai anda? Semak bahagian memancing air tawar atau bahagian memancing air masin untuk mendapatkan lebih banyak peralatan dan menangani idea hadiah…


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *