10 Cara Meraikan Hari Memancing dan Memburu Kebangsaan

Memandangkan Hari Memancing dan Memburu Kebangsaan akan datang bulan ini, anda mungkin sedang mencari idea tentang cara menjauhkan sosial di luar rumah atau mempelajari kemahiran memancing baharu semasa meraikan majlis tersebut. Dilancarkan pada tahun 1971 oleh Kongres, NFHD mengiktiraf pemancing dan pemburu untuk peranan yang mereka mainkan dalam pemuliharaan hidupan liar.

Pada bulan Jun, anda mungkin telah menyambut Hari Memancing Kebangsaan 2020 atau Hari Memancing Kebangsaan, tetapi Hari Memancing dan Memburu Kebangsaan memberi anda alasan yang bagus untuk meletakkan lawatan memancing pada musim gugur dalam jadual anda pada bulan September.

Berikut ialah 10 cara khusus berkaitan memancing anda boleh meraikan Hari Memancing dan Memburu Kebangsaan 2020 pada hari Sabtu, 26 September:

  1. Cari tempat baharu untuk memancing di kawasan tempatan anda menggunakan Peta Tempat Memancing & Bot.
  2. Jemput rakan atau ahli keluarga yang baru dalam sukan ini untuk pergi memancing bersama anda pada hari Sabtu 26hb (mengikut garis panduan penjarakan sosial CDC).
  3. Melabur dalam lesen memancing seumur hidup jika agensi negeri anda menawarkannya. Anda akan menjimatkan wang dalam jangka panjang, anda tidak perlu risau tentang memperbaharui setiap tahun, dan yuran menyumbang kepada pemuliharaan sumber hidupan liar dan perikanan dalam tempoh masa yang panjang.
  4. Gunakan Hari Memancing dan Memburu Kebangsaan 2020 sebagai masa yang sesuai untuk mengejar spesies ikan yang anda ingin semak daripada senarai baldi anda.
  5. Rancang perkhemahan musim luruh dan penginapan memancing di negeri atau taman negara berhampiran dengan tempat tinggal anda.
  6. Ketahui cara mengikat simpul memancing baharu atau berlatih menyediakan pelantar memancing baharu.
  7. Rancang perjalanan memancing Hari Memancing dan Memburu Kebangsaan, bawa sepasang sarung tangan, dan sediakan setengah jam pada penghujung perjalanan anda untuk mengambil sebarang sampah (dengan sarung tangan anda) di tempat memancing anda. Pastikan anda membuang sarung tangan anda dengan betul ke dalam tong sampah selepas itu supaya ia tidak berakhir di laluan air atau ekosistem kita.
  8. Jika ikan yang anda tangkap berada dalam peraturan negeri, raikan dengan mencuba resipi ikan baharu dan masak hasil tangkapan anda untuk makan malam keluarga.
  9. Susun senarai main lagu memancing kegemaran anda dan bawa bersama pembesar suara Bluetooth kalis air supaya anda boleh menyanyi bersama semasa di atas air.
  10. Dengar podcast memancing atau tonton video pengajaran untuk mengetahui tentang pelbagai jenis teknik memancing.

Sekarang setelah anda mengetahui cara anda boleh meraikan Hari Memancing dan Memburu Kebangsaan dari perspektif memancing, semak ramalan cuaca untuk 26 September dan buat rancangan untuk turun ke atas air!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *