10 Cara Meraikan Hari Get Outdoors Kebangsaan

National Get Outdoors Day ialah acara tahunan yang direka untuk menggalakkan semua rakyat Amerika bangun dari sofa selesa mereka, mengunyah meja makan dan berehat dari kesejukan berhawa dingin di dalam rumah dan sebaliknya, pergi ke luar untuk keseronokan semula jadi , berkelah dan aktiviti luar. Terdapat banyak cara untuk melibatkan diri dengan alam semula jadi dan berada di luar rumah, dengan aktiviti sukan atau riadah. Sabtu ini, buat rancangan untuk berada di luar! Berikut ialah 10 idea untuk meraikan Hari Get Outdoors Kebangsaan sendiri, bersama keluarga dan anak-anak, atau dengan rakan yang berfikiran sama.

1. Melawat Taman Negara atau Negeri

Bukan sahaja ia masih idea terhebat Amerika, Taman Negara dan tapak bersejarah kami menggalakkan keseronokan luar aktif yang sihat dan menyediakan cara yang benar-benar hebat untuk keluar untuk menikmati keindahan dan kemegahan negara yang luas, pelbagai dan menarik ini. Jika taman negeri lebih mudah diakses (dan mungkin lebih murah/percuma), pergi ke sana untuk melihat apa yang mungkin dijadualkan untuk National Get Outdoors Day.

2. Pergi Memancing

Bukannya anda memerlukan alasan untuk pergi memancing, tetapi National Get Outdoors Day boleh menjadi cara terbaik untuk menggalakkan anak-anak, pasangan atau rakan anda menyertai anda salah satu aktiviti luar terbaik sepanjang masa. Hari Luar Negara juga merupakan hari memancing percuma di banyak negeri!

3. Mendaki

Anda tidak memerlukan peralatan mewah, but mahal atau beg galas penghidratan untuk mendaki di luar hari! Hanya bawa sebotol air, ikat kasut yang anda sudah pakai, dan cari gelung tempatan atau jejak keluar dan belakang. Cari hidupan liar, dengarkan burung dan nikmati masa di luar yang hebat.

4. Perkhemahan

Jika anda mempunyai halaman belakang, pasang khemah dan bermalam di luar pada Hari Dapatkan Luar Negara. Kumpulkan anak-anak anda untuk menikmati cerita hantu, muzik dan kisah-kisah di sekitar lubang api sebelum tertidur di bawah bintang. Sudah tentu, anda juga boleh melawat dan berkhemah di salah satu tapak perkhemahan musim panas yang hebat ini.

5. Lawati Taman Anjing Tempatan

Jika anda mempunyai anak anjing, bawa mereka ke taman anjing tempatan pada hari keluar! Mereka akan suka berlari dan bermain dengan anjing lain, dan anda akan seronok membawa pulang anak anjing yang mengantuk. Walaupun anda tidak mempunyai anjing sendiri, taman anjing ialah cara yang menyeronokkan untuk meraikan hari keluar negara.

6. Tanam Taman

Sayur-sayuran atau bunga (atau kedua-duanya), di atas katil yang ditinggikan, tanah atau pasu—menanam apa-apa jenis taman ialah cara terbaik untuk menggalakkan keseronokan luar aktif yang sihat untuk anak-anak dan keluarga anda. Pada minggu dan bulan selepas Hari Dapatkan Luar Negara, anak anda boleh menyiram bunga atau sayur-sayuran mereka (membantu mereka meluangkan lebih banyak masa di luar rumah yang hebat) dan melihatnya membesar!

7. Sukarelawan

Walaupun anda boleh menawarkan diri untuk bekerja di luar di pusat perlindungan atau rekreasi tempatan, anda juga boleh membantu jiran warga emas dengan memotong rumput mereka, menanam pasu untuk menceriakan hari mereka, atau bertanya sama ada terdapat apa-apa yang perlu mereka lakukan di sekitar rumah mereka. Anda akan berbuat baik dan meluangkan masa di luar yang hebat—itulah kemenangan-menang pada Hari Luar Negara!

8. Menghadiri Permainan Besbol

Liga minor atau major, tiada bezanya, selagi pasukan bermain di luar rumah dan tiketnya berpatutan, hot dognya sedap, dan cracker jack masih ada hadiah di dalamnya! Bawa anak-anak atau rakan anda keluar untuk menikmati hobi kebangsaan Amerika dan salah satu aktiviti luar terbaik sepanjang masa: besbol!

9. Cuba Geocaching

Adakah anda tahu bahawa terdapat khazanah tersembunyi di seluruh negara, hanya menunggu untuk ditemui oleh geocacher yang bersemangat! Menggunakan koordinat GPS dan telefon anda, ini adalah salah satu cara paling mudah untuk menggalakkan keseronokan luar yang sihat dan meraikan Hari Dapatkan Luar Negara. Ketahui lebih lanjut tentang cara geocaching bekerja dan mula memburu harta karun pada musim panas ini!

10. Luangkan National Get Outdoors Day di atas Air

Menaiki bot adalah salah satu aktiviti luar yang hebat yang sesuai untuk hari luar negara. Daripada kesendirian berkayak untuk seorang atau papan dayung berdiri hingga ke keseronokan berkumpulan menaiki bot pontun, menaiki bot dan berada di atas air ialah cara terbaik untuk menikmati aktiviti luar yang hebat secara bersendirian atau bersama kumpulan.

Perlukan lebih banyak idea tentang perkara yang perlu dilakukan pada Hari Dapatkan Luar Negara tahun ini? Berikut adalah 30 aktiviti luar yang murah untuk dinikmati musim panas ini!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *