10 Aktiviti Hari Ibu

Tidak pasti bila Hari Ibu 2022? Awal tahun ini, dan ia akan datang dengan pantas! 8 Mei adalah Hari Ibu pada tahun 2022, jadi sediakan hadiah anda sekarang dan selesaikan rancangan anda untuk meraikan hari ibu. Perlukan pertolongan? Anda bertuah! Berikut ialah 10 aktiviti Hari Ibu yang akan memberi anda dan ibu masa berkualiti bersama-sama, dan pada masa yang sama, akan menunjukkan kepadanya betapa dia disayangi.

1. Berperahu

Semasa anda berfikir tentang perkara yang perlu dilakukan untuk hari ibu, pertimbangkan aktiviti hari ibu yang akan membawa anda, ibu dan seluruh keluarga keluar ke atas air, di bawah langit biru, menikmati angin yang menyenangkan, dengan permainan muzik, minuman dan makanan untuk dikongsi , dan kenangan tercipta. Sama ada anda mempunyai bot sendiri atau menyewa bot ponton, menaiki bot pada Hari Ibu boleh membuatkan ibu sangat gembira pada musim bunga ini!

2. Perkhemahan

Musim bunga adalah masa yang indah dalam setahun untuk pergi berkhemah. Jika ibu mempunyai keinginan untuk keluar dari rumah, jauh dari dobi, pinggan mangkuk dan komputer ribanya, salah satu aktiviti Hari Ibu yang terbaik untuknya boleh menjadi hujung minggu berkhemah. Udara segar yang segar, bunyi alam yang mendamaikan, s’mores di atas unggun api, dan cerita hantu di bawah bintang mungkin cara terbaik untuk meraikan hari ibu tahun ini, dan apa yang ibu perlukan untuk mengecas semula baterinya. Rujuk senarai semak perkhemahan musim bunga kami dan buat rancangan untuk membawa ibu berkhemah!

3. Memancing

Jika anda dan ibu pergi ke air tanpa jangkaan besar, memancing boleh menjadi cara yang sangat santai untuk menghabiskan masa berkualiti bersama. Dalam kehidupan yang sibuk dengan peranan dan tanggungjawab untuk diuruskan, serta kebimbangan dan kerja yang perlu dilakukan, meluangkan masa beberapa jam yang tenang pada musim bunga memancing pada Hari Ibu dengan tali di dalam air mungkin hanya menjadi tonik untuk semua yang menyakitkan anda dan ibu.

4. Mendaki

Anda tidak perlu melawat salah satu tempat mendaki musim bunga terbaik di AS untuk menikmati aktiviti luar hari ibu ini. Setiap bandar dan bandar mempunyai laluan mendaki atau laluan pejalan kaki. Sambil anda berfikir tentang cara untuk meraikan hari ibu, dapatkan sepasang but hiking baharu untuknya dan masukkannya dengan beberapa jam udara segar di luar mendaki bersama-sama, mengejar ketinggalan, mengenang dan membuat rancangan untuk masa depan.

5. Berbasikal

Tidak semua aktiviti hari ibu perlu menguji ibu secara fizikal, jadi tunggangan basikal Hari Ibu anda boleh menjadi pusingan santai di sekitar kawasan kejiranan atau trek mencabar menuruni lereng gunung. Jadi pam tayarnya, isi botol airnya, letakkan beberapa bunga dalam bakulnya, ikat topi keledar anda, dan naik basikal pada Hari Ibu ini!

6. Melawat Zoo

Apakah haiwan kegemaran ibu? Kemungkinannya, melainkan jawapannya ialah kucing rumah dan/atau anjing, dia tidak sempat meluangkan masa bersama mereka baru-baru ini. Apabila memikirkan apa yang perlu dilakukan untuk hari ibu, pertimbangkan untuk bersiar-siar di zoo untuk melihat penguin, beruang, burung hantu, harimau, zirafah, gajah dan banyak lagi!

7. Berkebun

Sama ada membina katil bertingkat, bekerja di taman sedia ada, atau sekadar menanam beberapa tanaman tahunan berwarna-warni dalam pasu, gar-den bersama adalah cara untuk menunjukkan penghargaan kepada ibu pada Hari Ibu ini. Taman ialah salah satu aktiviti hari ibu yang menghasilkan hadiah yang akan dia nikmati sepanjang musim bunga dan musim panas, kerana setiap kali ibu keluar atau melihat ke halaman, dia akan melihat bunga yang anda tanam bersama dan berasa disayangi. Dan tiada hadiah Hari Ibu yang lebih baik daripada itu!

8. Berkelah

Kemaskan makanan kegemaran ibu pada Hari Ibu ini dan raikan dengan berkelah! Anda boleh pergi ke halaman belakang, taman tempatan, atau hanya duduk bersama di dalam bagasi SUV anda, tetapi mengenai cara untuk menunjukkan penghargaan kepada ibu, perkelahan yang penuh pertimbangan di mana ibu tidak perlu risau tentang persiapan, membuat, atau membersihkan, akan menjadi hit besar! Semak petua ini bagaimana untuk mengemas perkelahan yang sempurna Hari Ibu ini.

9. Malam Filem Luar

Projektor filem yang mudah disambungkan pada telefon atau komputer riba, serta skrin filem luar mudah alih, kini sangat murah sehingga anda boleh membelinya sebagai hadiah Hari Ibu yang hebat, kemudian menyediakan malam filem luar yang santai di halaman rumah anda. Meraikan hari ibu dengan popcorn yang baru muncul, kotak gula-gula, sebotol wain, dan sama ada filem penghiburannya atau filem keluaran baharu yang sangat ingin dilihatnya merupakan salah satu aktiviti hari ibu yang paling tidak dapat dilupakan.

10. Membakar

Anda boleh membakar untuknya atau bersamanya, tetapi dalam apa jua cara, menghasilkan hidangan lazat dari dapur anda sendiri ialah satu cara yang lazat untuk menunjukkan penghargaan kepada ibu pada Hari Ibu ini. Gunakan resipi keluarga yang dipercayai atau cuba sesuatu yang baharu, pecahkan beberapa biji telur, tutupkan apron anda dengan tepung, ketawa, dan nikmati pembakar Hari Ibu yang tidak dapat dilupakan dengan atau untuk ibu yang melakukan banyak perkara untuk anda sepanjang tahun.

Ingin membawa ibu pergi bercuti sempena Hari Ibu? Lihat idea perjalanan musim bunga ini untuk keluarga yang mencabar!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *